Niezależnie od tego, czy jesteś studentem college’u, który dopiero zaczyna własne eksperymenty kulinarne, czy doświadczonym szefem kuchni, który ma za sobą wiele przyjęć obiadowych, zawsze możesz nauczyć się czegoś nowego o gotowaniu.
Przejrzyj te wskazówki, aby uzyskać doskonałe porady, które możesz zastosować dziś wieczorem w swojej kuchni, i przyzwyczaj się do wspaniałych domowych posiłków.Przyprawy należy przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu. Jeśli zostaną wystawione na działanie światła, wilgoci lub ciepła, ich smak zacznie słabnąć. Zmielone zioła i przyprawy mogą zachować pełnię smaku przez około rok. Całe przyprawy mogą zachować smak przez około trzy lub pięć lat. Przechowuj zioła i przyprawy we właściwy sposób, aby zachowały świeżość i pełny smak!Możesz usunąć zapach czosnku z rąk, pocierając je przez trzydzieści sekund o kuchenkę ze stali nierdzewnej przed ich umyciem. Czosnek dodaje wspaniałego smaku wielu przepisom, ale charakterystyczny zapach może pozostać na dłoniach. Korzystając z tej wskazówki, możesz cieszyć się obiadem bez silnie pachnących czosnkiem dłoni.Zrób wywar w dużych ilościach. Wywar można stosować w wielu różnych przepisach. Jeśli raz zrobisz dużą porcję, łatwo ją przechować do późniejszego wykorzystania. Po prostu włóż go do torebek, które można zapieczętować. Włóż go do zamrażarki i rozmroź, gdy będziesz go potrzebować.Gotując wywar, przygotuj go w dużej ilości i przechowuj w mniejszych torebkach w zamrażarce. Bulion ma długą żywotność w zamrażarce i może być przydatny w wielu przepisach. Wykonanie większej partii nie jest trudniejsze niż wykonanie małej partii.
Zaoszczędzisz sobie później czas, mając sklep z zamrażarką, do którego możesz się zwrócić.Ciasteczka warstwowe, krówki i ciasteczka do żucia często rozpadają się lub rozrywają podczas próby równomiernego krojenia ich na kwadraty.
Dobry obrotowy nóż do pizzy może być użyty do wykonania tego zadania bez obawy, że ostry nóż ześlizgnie się i spowoduje obrażenia. Zrób kilka lekkich wskazówek w swoim jedzeniu, najpierw czubkiem noża, a następnie użyj noża do pizzy, aby za każdym razem uzyskać idealnie pokrojone batony, ciasteczka i krówki.Kiedy pieczesz stek, podgrzej go do odpowiedniej temperatury przed włożeniem steku. Rezultatem będzie przypieczony stek na zewnątrz i bardzo soczysty w środku. Proces opiekania również powinien być szybki, ale będzie się różnić w zależności od tego, jak dobrze wysmażony ma być stek. Przegotowanie może prowadzić do wysuszenia efektu końcowego.Jeśli chcesz upiec deser jagodowy zimą (kiedy większość jagód jest poza sezonem), użyj mrożonych jagód jako pysznej i bardziej ekologicznej alternatywy dla świeżych! Rozmrażaj zamrożone jagody przez 45 minut, odsącz nadmiar, a następnie używaj tak, jak zwykle robisz ciasto jagodowe lub szewc.Przechowując przedmioty w kuchni, warto zadbać o to, aby były one przechowywane w hermetycznych i szczelnie zamkniętych pojemnikach z dwóch powodów. Podczas gdy większość produktów spożywczych zestarzeje się w wyniku ciągłego kontaktu z powietrzem, kolejną wielką obawą jest to, że produkt zostanie przejęty przez robaki.Oto ważna wskazówka, której należy użyć podczas smażenia potraw na patelni z olejem. Jeśli potrzebujesz dodać więcej oleju na patelnię w środku smażenia, po prostu wlej olej strumieniem wzdłuż krawędzi patelni. Powinieneś to zrobić zamiast wlewać na środek patelni, aby olej się nagrzewał, gdy przemieszcza się od krawędzi do środka.Teraz, gdy dotarłeś do końca tego artykułu, powinieneś być trochę mądrzejszy w kwestii tego, czego potrzeba, aby stworzyć niezwykłą żywność w domu. Zacznij eksperymentować z przepisami i wdrażaj wskazówki, których się tutaj nauczyłeś i ciesz się. Nigdy nie wiadomo – być może znalazłeś nowe powołanie.
Podobne publikacje
Płytki gresowe w małej łazience – jak optycznie powiększyć przestrzeń?
Skuteczne zwalczanie szkodników w ziemniakach – najnowsze rozwiązania
Rodzaje haków wędkarskich – który z nich sprawdzi się najlepiej?